Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Informatie en Communicatie Technologie (ICT) / Waarom zou je een all-in-one printer aanschaffen

Waarom zou je een all-in-one printer aanschaffen

Sharing is caring

Tegenwoordig mag geen enkel huishouden meer zonder all-in-one printer. Voorbij zijn de dagen van vervelende bezoekjes aan een kopieercentrum, want de multifunctionele printer zorgt bij alle belangrijke taken voor de gewenste documenten.

Er zijn enkele eisen die doorslaggevend zijn als je een A3 printer gaat kopen.

  • Apparaatgrootte
  • Inkt en toner kosten
  • Afdruksnelheid
  • Verbindingen
  • Extra functies

Een A3 printer kopen die multifunctioneel is

Om ruimte te besparen en workflows te vergemakkelijken, gaat de trend in de richting van multifunctionele A3-printers. Naast de hoogwaardige printfunctie combineren de all-in-one A3-printers de volgende functies:

  • Copier
  • Scanner
  • Fax

De beste A3 printer kopen – waar moet je op letten

De afdrukresolutie is vooral belangrijk als je vaak in kleur afdrukt. Als je alleen teksten wilt afdrukken, heb je geen bijzonder hoge afdrukresolutie nodig. Zelfs met een resolutie van 600 × 600 dpi krijg je goed leesbare resultaten.

Voor complexe afbeeldingen en foto's moet de A3-printer echter een resolutie van minstens 2400 × 1200 dpi hebben. De afdrukresolutie is over het algemeen hoger dan de haalbare resolutie voor kopiëren, scannen en faxen.

De afdruksnelheid van de A3-printers in de vergelijking verschilt in sommige gevallen aanzienlijk. Als je waarde hecht aan snel afdrukken, moet je dus bijzondere aandacht besteden aan deze rubriek. Langzamere modellen spuwen 14 pagina's uit op A3-formaat in zwart-wit, de snellere halen bijna het dubbele aantal pagina's per minuut.

Om de beste A3 printer te kopen, moet je ook letten op de aansluitmogelijkheden. Voor een soepele workflow in netwerken ontwikkelen fabrikanten steeds meer draadloze printers die je vanaf verschillende apparaten via WLAN kunt bedienen. Printopdrachten kunnen dus gemakkelijk vanaf verschillende computers en ook vanaf het tablet worden uitgevoerd.

Als je de A3-printer draadloos in een netwerk wilt opnemen, leidt een installatiewizard je door de installatie van de printersoftware. Afhankelijk van het model zijn er verschillende verbindingsmethoden met het WLAN beschikbaar. Bezitters van een iPhone of iPad kunnen bijvoorbeeld hun nieuwste foto's via AirPrint rechtstreeks in groot formaat afdrukken zonder dat daarvoor extra software nodig is.

Je moet voldoende ruimte voorzien voor je printer. Thuis of in klein kantoor kan het krap zijn voor een grote A3-printer. Naast de basisafmetingen van de A3-printer is ook de mate waarin de papierlade naar de zij- of achterkant uitsteekt van belang. Vergeet ook niet dat de papiertoevoer voor A3-formaten vaak verder naar voren moet worden geschoven.